A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szankciók ide vagy szankciók oda: Oroszország futószalagon gyártja a rakétákat


Oroszország kimerítette rakétakészleteinek jelentős részét, de a nemzetközi szankciók ellenére sikerült elindítania a gyártást, amint azt az Ukrajnában lelőtt rakéták töredékei is bizonyítják – jelentette ki pénteken Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője az RBK-Ukrajina hírportálnak.


A tisztségviselő közölte, hogy az ukrán hírszerzés adatai szerint Oroszország havonta 67 rakétát képes előállítani.

“Havonta legalább kétszer szállít Oroszország Kalibr típusú rakétákat a még 2014-ben a föderációval újraegyesült Krím félszigetre. Most az oroszok körülbelül 25 Kalibr rakétát tudnak gyártani havonta, H-101-es típusból 35 darabot, Kinzsal rakétából kettőt, az Iszkander-M rendszerhez való 9M723 ballisztikus rakétákból pedig ötöt. A nemzetközi szankciók ellenére sikerül nekik a rakétagyártáshoz szükséges alkatrészeket importálniuk” – fejtette ki Szkibickij.

Szavai szerint az Ukrajnában lelőtt orosz rakéták darabjai arra utalnak, hogy ezek a lőszerek “épphogy legördültek a futószalagról”, ezeket az idei év első negyedévében gyártották.

“Oroszország addig fogja rakétákkal terrorizálni Ukrajnát, amíg elegendő erőforrással rendelkezik, ezért Ukrajna számára fontos, hogy továbbra is erősítse légvédelmét” – mutatott rá a hírszerzési vezető.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
ORBÁN NAPJAI MEG VANNAK SZÁMLÁLVA?!
A felcsúti zsírmájas megint cigánykodik és hangerőt változtatott.
Már csak az energia terén tart ki az orosz ellenes szankciók akadályoztatásában.
Ráadásul anyagi segítséget is ígért az ún. ukrajnai újjáépítéshez.
Remélem azért Putyin időben hozza a normát a nyílászárókból kizuhanó árulók "tekintetében".

https://politobzor.net/251486-bloombe...=topwar.ru