A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Scholz: Újra kéne választani Bident, ő tudja, hogyan ne sodródjon háborúba a világ


Olaf Scholz német kancellár hétfőn kijelentette, hogy jobban kedveli Joe Biden amerikai elnököt, mint elődjét, Donald Trumpot, és reméli, hogy Bident újraválasztják második hivatali ciklusra – írja a Reuters. Scholz azzal vádolta Trumpot, hogy megosztó, és nemcsak az Egyesült Államoknak, hanem Németországnak is rosszat tenne, ha újraválasztanák.

Scholz szokatlanul közvetlen nyelvezete tükrözhette, hogy a kétoldalú kapcsolatok gyakran feszültek a Trump elnöksége alatt, amelyet annak idején Scholz elődje, Angela Merkel vezetett, amikor Scholz pénzügyminiszter volt. Egy diák kérdésére válaszolva Scholz azt mondta:

Szerintem a jelenlegi elnök jobb, ezért szeretném, ha újraválasztanák. Biden sokéves közszolgálatának köszönhetően pontosan tudja, mit kell tenni, hogy a világ ne sodródjon háborúba

– mondta Scholz.

Trumpra utalva Scholz azt mondta: “Ha minden ember csak egymás ellen van, akkor nem lehet jó jövő. Ezért a volt elnök újraválasztása minden bizonnyal az ország megosztottságát jelentené”. Scholz azt is elmondta, hogy Oroszország nem nyerheti meg az ukrajnai háborút.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések