A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Reagált az orosz külügy Nógrádi György NATO-s felvetésére


Marija Zaharova, orosz külügyminisztériumi szóvivő kommentálta Nógrádi György, a magyar biztonságpolitikai szakértő megjegyzéseit – az erről szóló, Lenta orosz hírügynökségen megjelent orosz hír megfogalmazásában: „fenyegetését” –, miszerint Nógrádi „kezdeményezi” az észak-atlanti szövetség szerződésének 5. cikkelyét, amely kimondja, hogy egy NATO-tagállam elleni támadás az összes NATO-tagállam elleni támadásnak minősül, és valamennyi tagállamot válaszlépésre készteti. (Nógrádi György nyilván nem tudja kezdeményezni a NATO akcióba lépését, ez téves orosz megfogalmazás) - írja a mandiner.hu.


A Lenta Hírügynökség szerint Zaharova emlékeztetett arra, hogy hasonló támadás több NATO-ország ellen már történt, amikor az Északi Áramlat gázvezeték megsemmisült.

„És semmi. A NATO-országok csak felemelték a kezüket, és úgy tettek, mintha ez lenne a helyzet. Ráadásul hat hónappal azelőtt, hogy ez megtörtént, az egyik NATO-ország (az USA) elnöke megígérte, hogy megsemmisíti ezt a polgári infrastruktúrát. És szintén semmi” – jegyezte meg.

Zaharova az északatlanti szövetség Kijevet ért fenyegetéseit is ahhoz hasonlította, mintha egy sünt próbálnának „vadbogyókkal és gombákkal megijeszteni”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések