A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Peszkov: az Egyesült Államok áll a Kreml elleni ukrán támadás mögött


Az Egyesült Államok áll a Kreml elleni ukrán támadás mögött – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnök szóvivője. 

“A próbálkozások ennek tagadására mind Kijevben, mind Washingtonban – természetesen abszolút nevetségesek. Nagyon jól tudjuk, hogy az ilyen akciókról és az ilyen terrortámadásokról nem Kijevben, hanem pontosan Washingtonban döntenek. És Kijev mindig azt teszi, amit mondanak neki” – mondta.

Peszkov hozzátette, Moszkva tudja, hogy “gyakran még magukat a célpontokat sem Kijev határozza meg, hanem Washington. Az USA aztán célpontot ad az ukrán hadseregnek egy támadáshoz, és azt követeli, hogy az ukrán fegyveres erők hajtsák végre a támadást.

“Nem minden alkalommal kap Kijev jogot arra is, hogy megválassza az eszközöket. Ezt is gyakran az óceán túloldaláról diktálják neki” – hangsúlyozta.

Szerdán az elnöki adminisztráció közölte, hogy Ukrajna két dróncsapást próbált indítani Vlagyimir Putyin Kreml-rezidenciája ellen. A hadseregnek és a különleges szolgálatoknak elektronikai hadviselési rendszerekkel sikerült hatástalanítani őket. Az államfő nem sérült meg a támadási kísérletben, munkarendje nem változott.

A Kreml terrorcselekménynek és merényletnek bélyegezte az elnök rezidenciája elleni támadást. Hangsúlyozták, hogy Moszkva fenntartja magának a jogot, hogy megtorolja azt, ahol és amikor jónak látja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések