A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öt nagy testű kutya támadt egy vizslára és a gazdájára Győrszentivánon, szétmarcangolták őket


Öt nagy testű kutya támadása miatt a gazda kórházba került, vizslája elpusztult.

– Vad ugatásra, vonyításra ébredtünk azon az éjszakán. A szomszédból öt nagy testű kutya jött át a telkünkre, s tépni kezdték a spánielünket. Édesapám ment ki elsőként, mentette a kutyánkat, de dulakodás közben kétoldali bokatörést szenvedett. Ő jelenleg is a győri kórházban fekszik, két napja operálták – mesélte Sméja Dávid a kisalfold.hu-nak. Ő is átélte az ebek támadását, de végül sikerült a megrémült spánielt a házba menekítenie.

A család másik kutyája, Johnny, a nyolcéves magyar vizsla nem volt ilyen szerencsés: a támadók nem kegyelmeztek neki a család saját telkén.

Az öt nagy testű kutya nem ismeretlen az állatvédők számára sem.

– Többször jeleztük, hogy időzített bomba van az utcában. A győri önkormányzat állat­ügyekkel foglalkozó szakembere is járt nálunk. Korrekten állt az ügyhöz, más kérdés, hogy a jogszabályok rendkívül szűk mozgásteret biztosítanak a hivataloknak – mondta Szűts Judit, az egyik szomszéd.

– Legfőképpen azt kértük, hogy tisztességes kerítést húzzanak fel a szomszédok az öt nagy testű, agresszíven viselkedő kutya miatt. Megjegyzem, ők albérlők, az áldatlan állapotokról a tulajdonos is tudott, mégsem változott semmi. Bízunk benne, hogy most már tényleg normális kerítést emelnek. Nem olyat, mint a mostani tákolmány – tette hozzá Sméja Dávid.

– A kerítés problémája mellett a fő gond az ebek szocializálatlansága. A saját kutyánkkal járunk kutyaiskolába; ott is van egy olyan fajta, amely részt vett a támadásban, de tőle mégsem kell tartani, mert békés, a gazdái jól nevelik, foglalkoznak vele. Ez nem mondható el a szomszédunkban élő öt ebről, amelyeknek az élettere kicsi, és véleményem szerint az ellátásuk is rendszertelen – közölte Szűts Judit.

A győri „Szurkolók az Állatkínzás ellen” közösség tagja, Csillag Balázs a támadást követően járt a helyszínen.

– Szörnyű volt látni, mennyire letörtek az édesapa sérülései és a magyar vizslájuk elvesztése miatt. Az eset iskolapéldája a hanyag állattartásnak, gondolok itt elsősorban a gyenge kerítésre és az ivartalanítás hiányára – mondta Csillag Balázs.

A győri állatvédő hozzátette: az öt nagy testű kutya nem ismeretlen számukra, korábban az oltásuk és csipelésük során már hallottak róluk.

– Úgy tudom, az ivartalanítás lehetősége is felmerült, amikor végre eljutottak állatorvoshoz. Ez az azonban végül nem történt meg – tette hozzá Csillag Balázs.

A győrszentiváni kutyatámadás ügyében a Győri Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett, súlyos testi sértés vétség bűncselekménye miatt büntetőeljárást indított.

"A nyomozás érdekei miatt további információt egyelőre nem tudunk közölni"

– írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések