A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: Nekem nincs olyan fantáziám, hogy egy atomhatalmat valaki képes legyőzni


Orbán Viktor péntek reggel rádióinterjút adott a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában, miután csütörtökön beszédet tartott a CPAC-konferencia megnyitóján. 

Mi lenne egyáltalán a győzelem Ukrajnában? – tette fel a kérdést a műsorvezető a miniszterelnöknek. Orbán Viktor kifejtette, hogy már a háború elején látszott, hogy

ennek a háborúnak csak vesztesei lesznek.

Kifejtette, hogy Oroszország beleütközik egy falba, mivel a NATO fegyverrel és pénzzel látja el Ukrajnát. Másrészt, Oroszország 140 milliós ország, és a világ egyik legnagyobb atomfegyver arzenálja náluk van.

„Nekem nincs olyan élénk fantáziám, hogy elképzeljem azt, hogy valaki egy atomhatalmat képes legyőzni” – tette hozzá.

Az amerikai plakátkampányról

A miniszterelnök megemlítette az Amerika által finanszírozott plakátkampányt, amelyet háborúpártinak nevezett. Leszögezte a miniszterelnök, hogy még az ilyen plakátkampányok ellenére sem fogunk belesodródni a konfliktusba.

Profitálás a háborúból

Orbán Viktor elmondta, hogy vannak, akik a háborúból óriási profithoz jutottak, állítása szerint rengeteg üzleti érdek kapcsolódik ide. Soros György is mindig arról álmodozott, hogy hozzájut Oroszország természeti erőforrásaihoz, és ez már az 1990-es években is így volt – idézte fel. 

A pápa tudja, mi az európai hangulat

A pápalátogatással kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: a Szentatya valami olyat hozott magával Budapestre három napos ittléte alatt, amivel minden rossz egy kicsit eltűnt, és ehhez szerinte nem kell hívőnek lenni.

A kormányfő azon véleményének is hangot adott, hogy bár nagyon sokan akarnak békét Ukrajnában, az amerikai befolyás viszont egyszerűen nem hagy teret a béke hangjának.

Nyugat-Európában sem fogadják örömmel a háborús híreket. Az európai emberek nem állnak ott a háborús propaganda mögött, és az egész fősodratú liberális média összehangoltan, koncertszerűen háborúpárti. A pápa pontosan tudja, hogy nem ez az európai hangulat – fogalmazott Orbán Viktor, aki ennél a résznél is megismételte: Magyarország nyíltan kiáll a béke mellett.

A miniszterelnök kifejtette, nagyon hisz abban, hogy ha túl leszünk az ukrán ellentámadáson, akkor letisztul a helyzet, és nyilvánvalóvá válik, milyen lehetőségek maradtak ebben a háborúban.

A békében leginkább Magyarország az érdekelt, mert Ukrajna a szomszédunk. Nekünk egy jól menő, sikeres Ukrajna lenne az érdekünk. Az ukránok veszteségei a mi veszteségeink is – mondta, aki szerint Ukrajna egy része ősi magyar föld, ám az most az ő hazájuk és az ő földjük, Ukrajna szenvedése pedig az ott élő magyarok szenvedése is.

Mindig keressük a lehetőséget, hogy hozzájáruljunk a békéhez. Mi egy jó indulatú nép vagyunk. Tudhattuk volna, hogy ez lesz a vége az ukrán gabonaimportnak, hogy ez zavarokat okozhat Magyarországnak. Annyiszor átvert már minket a Bizottság, igazán gondolhattuk volna ,hogy még egyszer visszaélnek a hatalmukkal. Megengedtük, hogy Magyarországon keresztül menjen a gabona, de a spekulánsok Közép-Európában adták el ezeket, ezzel szétverve a gazdaságot, és szétverve a gazdákat

– mondta a műsorban Orbán Viktor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések