A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olaszország felszólította állampolgárait, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát


Olaszország külügyminisztériuma a Viaggiare Sicuri válság honlapon hétfőn közzétett üzenetében az “egyre súlyosabb orosz rakétatámadásokra” hivatkozva azt tanácsolta állampolgárainak, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát.


“A még Ukrajnában tartózkodó honfitársainknak nyomatékosan javasoljuk, hogy a még rendelkezésre álló eszközökkel, köztük vonatokkal azonnal hagyják el az országot, olyan időpontokban, amikor nincs érvényben kijárási tilalom” – áll az üzenetben, amely arra figyelmeztet, hogy rakétatámadásokat regisztráltak Kijevben és Ukrajna-szerte.

“Rendkívüli óvatosság javasolt. Minden Ukrajnába történő utazástól, bármilyen minőségben, határozottan nem javasolt – tették hozzá. A Viaggiare Sicuri oldalt az olasz külügyminisztérium – válságstábja működteti.

Az ország tavaly, amikor Oroszország megkezdte katonai műveletét, visszahívta nem létfontosságú személyzetét az ukrán nagykövetségről, és nyomatékosan felszólította az olaszokat, hogy kerüljék el a donyecki és luganszki területeket, valamint a Krímet.

Donyeck és Luganszk azóta népszavazások nyomán Oroszországhoz került, míg a Krím 2014-ben szavazta meg, hogy újra az ország részévé váljon.

Ukrajna hétfőn kora reggel több orosz drón- és rakétatámadásról számolt be, állítása szerint 35 kamikaze drónt lőttek le Kijev felett, míg az orosz légierő bombázói állítólag nyolc rakétát lőttek ki Odessza régió irányába. Csernyihiv és Dnyepropetrovszk régiókból – valamint Zaporozsje városából – szintén robbanásokat jelentettek.

Miközben Ukrajna a sokat hangoztatott ellentámadásra készül, szövetségesei állítólag aggódnak a Krím elleni támadások orosz megtorlásától, és egyes nyugati politikusok állítólag azt javasolják Kijevnek, hogy hagyja békén a félszigetet. A jelentések szerint az elmúlt héten ukrán drónok több célpontot is támadtak a Krím félszigeten.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések