Hirdessen itt

Napokon belül jogerős ítéletet hirdetnek Bróker Marcsi ügyében


Várhatóan május 25-én csütörtökön hirdet jogerős ítéletet a Szegedi Ítélőtábla a Kun-Mediátor ügyben – tájékoztatta hírportálunkat a szegedi táblabíróság.


A Szolnoki Törvényszék tavaly január 7-én csalás és sikkasztás bűntettében mondta ki bűnösnek az országos köznyelvben Bróker Marcsi néven elhíresült vádlottat. Az elsőfokú bíróság tíz év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, mintegy 5 és fél millió forint pénzbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék a vádlottal és az általa képviselt gazdasági társasággal szemben vagyonelkobzást rendelt el.

Az első fokú bíróság döntésével szemben az ügyészség a vádlott terhére, a szabadságvesztés tartamának súlyosítása érdekében, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Az első fokon megállapítás szerint a vádlott az általa képviselt gazdasági társaságvezető tisztségviselőjeként eljárva, mintegy 14 éven keresztül, több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre irányuló szerződést, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért. Erre azonban engedéllyel nem rendelkezett, az általa ígért magas hozamok megfizetését lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenységet nem folytatott, az ügyfeleinek ezáltal különböző nagyságú, néhány millió forinttól több mint egymilliárd forintig terjedő kárt okozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések