Hirdessen itt

Nagyot küzdött, de vereséggel kezdte a vb-t a magyar férfi hokiválogatott


Csak megnehezíteni tudta ellenfele dolgát a magyar férfi hokiválogatott a pénteken kezdődött tamperei világbajnokságon, így szombati, első meccsén 3-1-es vereséget szenvedett a dánok ellen. A magyar csapat különösen a harmadik harmadban nehezítette meg nagyon a dánok dolgát, Bálizs Bence kapus pedig 41 védéssel tartotta végig meccsben a válogatottat – írja az MTI.


A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar válogatott a meccs elején megpróbálta diktálni a tempót, de Papp Kristóf korai próbálkozásán kívül nem igazán tudott helyzeteket kialakítani. A túloldalon a dánoknak Nick Olesen szerezhette volna meg a vezetést, Bálizs azonban nagy bravúrral védeni tudott. Kicsivel később viszont már nem volt esélye, egy kipattanó korong a dánokhoz került, Nikolaj Ehlers pedig meg is szerezte az első góljukat.

A második harmadban aztán magasabb fokozatra kapcsolt a magyar csapat, Galló Vilmos kis híján ki is egyenlített, kicsivel később azonban megint az NHL-ben játszó Ehlers volt eredményes egy emberelőnyös helyzetből. A magyar válogatottat ez sem keserítette el, és bár betalálni nem tudtak a második játékrészben, több jó kísérletük is volt, Bálizs pedig folyamatos védésekkel tartotta meccsben a csapatot. A harmadik harmadban aztán megtört a jég, Sofron talált be, kicsivel később pedig Hári János kis híján ki is egyenlített.



A magyar csapat viszont végül nem tudott visszakapaszkodni a meccsbe, mert Morten Poulsen nyolc perccel a vége előtt belőtte a dánok harmadik gólját, és ezt az előnyt meg is tudták őrizni. Vasárnap az Egyesült Államok következik majd, ellenük óriási bravúr lenne már egy ehhez hasonló helytállás is, utána viszont a franciák ellen megint lehet esély a győzelemre. A svédek, a finnek és a németek ellen aztán megint bravúrra lenne szüksége, de ha addig nem sikerül, akár az osztrákok elleni zárómeccsen is eldőlhet, hogy bent tud-e maradni a válogatott az élvonalban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések