A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Morawiecki: Zelenszkij a 21. század legsikeresebb vezetője


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a 21. század legsikeresebb állami vezetője – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök vasárnap a németországi Aachenben a Nemzetközi Károly-díj átadó ünnepségén.


A konzervatív politikus a díjazottat, azaz az ukrán államfőt és az ukrán népet méltatva kiemelte, hogy Volodomir Zelenszkij “Ukrajna hőse és Európa példaképe”.

Mint mondta, Oroszország Ukrajna elleni háborúja “a jó és a rossz örök konfliktusának manifesztációja”, Volodomir Zelenszkij pedig a jók oldalának megtestesítője.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna az emberi méltóság, a véleményszabadság és az állam és egyház szétválasztásának európai értékeit védelmezi, Oroszország viszont “Európa tagadása”, ahol az állampolgár csupán “gyalogáldozat”, az egyház “állami szerv” és a hazugság igazságot jelent, az ukránokat így nácinak nevezik, a rabságot szabadságnak, az Ukrajna elleni jogtalan támadást pedig különleges műveletnek.

A többi között arról is szólt, hogy amíg Ukrajna megosztott, addig egész Európa megosztott, és “amikor ukránok halnak meg a szabadságunkért, akkor Európa szíve vérzik”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések