A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliárdos ingatlanmutyiban vehetett részt Pécs baloldali vezetése


Egy, a Puch László korábbi MSZP-s pártpénztárnokhoz köthető cég járhatott jól azzal az ingatlancserével, amelyet nemrég úgy hagyott jóvá Pécs baloldali vezetése: direkt megváltoztatták egy korábban önkormányzati tulajdonú telek besorolását, hogy arra ezután akár lakóparkot is építhessen új gazdája. 

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen annak a telekcserének az ügyében, amit a kormányhivatal főépítészének szakvéleménye ellenére vitt végig Pécs baloldali városvezetése – írta meg a Pécsaktuál.hu. 

A rendőrség azt vizsgálja, történt-e visszaélés, amikor az önkormányzat egy romos állapotban lévő, a város határán fekvő egykori kempinget szerzett meg egy többhektáros belvárosi területért cserébe, úgy, hogy az ügyletben részt vevő MSZP-közeli cégnek mindössze 200 millió forintot kellett fizetnie a két telek állítólagos értékének különbözeteként. 

Az eset pikantériája, hogy korábban a telekcserével kapcsolatban a kormányhivatal főépítésze szakvéleményben arra hívta föl a figyelmet, hogy az ügylet nem szolgál közérdeket.

A Pécs belvárosában található egykori bőrklinika telke ráadásul korábban oktatási és egészségügyi intézményi területbe volt besorolva, amit az önkormányzat még meg is változtatott, hogy a telekcsere után az új tulajdonos akár luxuslakóparkot is építhessen majd a műemlékeket is magába foglaló korábbi épületegyüttes helyére. 

Az is érdekes, hogy a telekcseréből most hasznot húzó cég, ami − a Péterffy Attila baloldali polgármesterrel kapcsolatban álló − Puch László, az MSZP egykori pénztárnoka érdekkörébe tartozik, korábban még a most elcserélt egykori Mandulás kemping területén szeretett volna egy 23 házból álló lakóparkot építeni, de ez a fejlesztés meghiúsult. Ekkor merült föl a telekcsere ötlete, amelynek révén a baranyai vármegyeszékhely belvárosában valósíthat majd meg egy hasonló projektet a helyi szocialistákhoz kötődő vállalkozás. 

Mint ismert, nem ez a telekcsere az egyetlen korrupciógyanús ügy, amire magyarázatot kell adnia Pécs baloldali városvezetésének. Korábban a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség kezdett nyomozásba a pécsi szociális bérlakások kiutalásánál fölmerült vesztegetés gyanúja miatt. Nemrég pedig amiatt kellett magyarázkodnia Péterffy Attilának, hogy saját hatáskörben utalt-e ki lakást szocialista alpolgármestere, Nyőgéri Lajos volt feleségének.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések