A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mi Hazánk: elfogadhatatlan, hogy újabb akkumulátorgyárat akarnak építeni Debrecenben


Szijjártó Péter, Kósa Lajos és Papp László sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy újabb kínai akkumulátorgyár épül Debrecenben, az északnyugati gazdasági övezetben. A beruházás tervezett összköltsége 400 milliárd forint, amelyből 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a magyar állam.


A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy újabb kiváló minőségű termőföldeket áldozzanak fel az akkumulátorgyártás céljára. A most tervezett üzem területén ugyanis 45 aranykoronás termőföldek találhatóak, ahol semmi keresnivalója nincs kínai autóipari cégeknek.

Debrecen városvezetése és a kormány eddig semmilyen lehetőséget nem adott az debrecenieknek arra, hogy elmondhassák véleményüket a mérgező gyárakkal kapcsolatban, a döntéseket a lakosság véleményének kizárásával hozták meg, ezekről társadalmi egyeztetés nem történt.

A kormány a német multicégek kiszolgálása után a kínai cégek kiszolgálása mellett döntött, semmibe véve a termőföldet, a lakosságot és a környezetvédelmet.

A Mi Hazánk ezt elfogadhatatlannak tartja, a párt egyértelmű álláspontja, hogy a termőföldek megőrzése, a magyar mezőgazdaság támogatása, az önrendelkezés és a magyar gazdák segítése kell, hogy legyen az elsődleges, autó-összeszerelő üzemek helyett agrárországot kell építeni - szögezik le közleményükben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések