A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már idén százezer forint üdülési támogatást adna az MSZP szinte mindenkinek


Az ellenzéki párt szerint a hatalmas jövedelmi különbségek miatt sok családnak anyagi gondot jelent a nyaralás.

Törvényjavaslatot nyújtott be az MSZP nevében Molnár Zsolt, az ellenzéki párt képviselője azzal a céllal, hogy az állami üdülési támogatást nyújtson egy széles kedvezményezetti körnek. A javaslat alapján a támogatás összege százezer forint lenne, a pénz a jogosultak SZÉP-kártyájára érkezne meg.

Az MSZP szerint a cél az, hogy minél több család számára elérhető és biztosított legyen a nyári vakáció.

Üdülési támogatásban részesülhetnének az ellenzéki javaslat szerint a nagycsaládosok, a családi pótlékra jogosult egyedülálló szülők, a rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásra jogosultak, a fogyatékkal élők, a szociális, gyermekvédelmi intézményben, iskolákban, óvodákban és múzeumokban dolgozók, továbbá az állami vagy önkormányzati tulajdonú intézmény munkavállalói, az egészségügyi szakdolgozók, és azok is, akik ápolási, ellátási, időskori vagy otthongondozási díjat kapnak.

A javaslat szerint a fedezetet a költségvetés családpolitikai kiadásai között kell megtalálni erre. Ami a részleteket illeti, a Magyar Államkincstár döntené el, hogy kik jogosultak az üdülési támogatásra, a kérelmet az adott tárgyévben január 31-ig kellene benyújtani formanyomtatványon vagy kormányablaknál, a folyósítás pedig a jogosultság megállapítása után 30 napon belül megtörténne és a támogatás adómentes lenne.

Az MSZP-s politikus szerint a magas infláció és a jelentős jövedelmi különbségek miatt egyre több magyar család számára vált luxussá egy családi vakáció megszervezése, és főleg a nagycsaládosok és az egyedülálló szülők számára jelentene nagy segítséget a százezer forintos támogatás. Az MSZP a strandszezon közeledtével hatósági árat vezetne be a belépőkre is, és 600 forintban maximálná a strandbelépők árát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések