A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Május végétől már hitelből működhet a főváros


A fővárosi önkormányzat egyelőre nem adta be a keresetlevelet a szolidaritási hozzájárulás miatt indítandó közigazgatási perhez, a jogászcsapat még dolgozik a pertaktikán, mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a komcsi Népszavának. 

A Karácsony vezette fővárosi önkormányzat április végére túlélőprogram kidolgozását jelenetette be, a kormányra mutogatnak a balliberálisok, holott 200 milliárddal vették át a fővárost Tarlós Istvántól, ennek ellenére augusztusra akár 76 milliárd forintos költségvetési hiánya is lehet az önkormányzatnak.

Emellett Karácsonyék beperelik a kormányt az "irreálisan magas szolidaritási adó miatt", amit nem is hajlandóak befizetni. Varga Mihály pénzügyminiszter szerint Budapest anyagi helyzetét nem a szolidaritási adó veszélyezteti, hanem a felelőtlen gazdálkodás.

Karácsonyék tagadják a 200 milliárdot is.

„Budapest április végéig 17,9 milliárd forinttal többet fizetett be, mint amennyit az állami költségvetésből normatívaként kapott” – mondta Kiss, hozzátéve, hogy a városnak jelenleg még van a számláján némi pénz, de várhatóan május végére már a hitelkeretéből működik. Szerinte a városvezetésnek akkor is tiltakoznia kellene a túlzó mértékű elvonás ellen, ha be tudná fizetni, hiszen az állam többet von el a várostól, mint amennyit működésre ad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések