A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Magyarország autonómiaterveivel folyamatosan időzített bombát jelent” – állítja egy szlovák bizottság


A magyar nemzetiségű miniszterelnök kinevezése komoly kockázatot jelent a Szlovák-Magyar Kapcsolatok Szakértői Bizottság szerint.  

Hlavné Správy szlovák lap arról számolt be, hogy a Szlovák-Magyar Kapcsolatok Szakértői Bizottsága nyilatkozatot adott ki az ügyvezető kormány kinevezésével kapcsolatban. Szerintük a magyar miniszterelnök kinevezése céltudatos politikai terv, amely akár a Szlovák Köztársaság szuverenitásának gyengüléséhez vezethet.

A közleményben azt írták:

„Ódor Lajos, a Szlovák Köztársaság magyar nemzetiségű állampolgárának kinevezése a Szlovák Köztársaság ún. ügyvivő kormányának miniszterelnökévé az arrogancia csúcsa és a Szlovák Köztársaság köztársasági elnökének alattomos támadása a szlovák nemzet ellen!”

A bizottság úgy véli, Magyarország autonómiaterveivel folyamatosan időzített bombát jelent.

A bizottság nyilatkozatában kijelenti, szándékosan készíti elő a magyar kisebbség autonómiáját, különösen Romániában és Szlovákiában, amelynek egyik koordinátora a magyar parlament autonómia albizottsága. Szerintük a Magyarországgal szomszédos államok vezetői ezért nem nevezhetnek ki magyar politikust vezető pozícióba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések