A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar lehet Szlovákia pénzügyminisztere is


Sajtóhírek szerint Horváth Mihály lehet az Ódor Lajos vezette kabinet pénzügyminisztere. 

Mint ismert, magyar nemzetiségű miniszterelnöke lesz Szlovákiának, Zuzana Caputová döntése értelmében Ódor Lajos, a Szlovák Nemzeti Bank alelnöke lesz a kormány miniszterelnöke.

Az Új Szó azt írja, kiszivárgott néhány név, kik lehetnek a szakértői kabinet további tagjai. A lap értesülései szerint Eduard Heger (Demokraták) leköszönő kormányfő külpolitikai tanácsadója, Miroslav Wlachovský lesz a külügyminiszter, aki gazdag diplomáciai múlttal rendelkezik, hiszen dolgozott már az amerikai, a dán és a brit nagykövetségen is. A portál azt írta, az egészségügyi tárca élére a jelenlegi államtitkár, Michal Palkovič patológus kerülhet, aki Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) távozása után válságmenedzserként tevékenykedett a minisztériumnál.

A beruházásokért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős minisztérium (MIRRI) vezetője Jana Dubovcová volt gyermekjogi ombudsman lehet, aki korábban a PS–Spolu koalíció színeiben indult.

A pénzügyminiszteri széket a lap szerint a jegybank vezető közgazdásza, Horváth Mihály,

míg a gazdasági tárcáét a jelenlegi államtitkár, Peter Švec veheti át, a Topky.sk azonban úgy értesült, hogy az utóbbi minisztérium élére Peter Blaškovitšot, a Szlovák Innovációs és Energiaügynökség korábbi igazgatóját nevezhetik ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések