A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ma van a Whisky Világnapja


A márciusi whisk(ey) nap után elérkezett május harmadik szombatja, s vele a whisky világnapja


Ha márciusban lemaradt volna a Nemzetközi Whisk(e)y Napról, akkor ma bepótolhatja az ünneplést, ugyanis minden május harmadik szombatja a Whisky Világnapja. Az ötlet egy skót egyetemistától származik, aki 2012-ben úgy vélte, kell egy nap, ha olyan nemes italról van szó, mint a whisk(e)y.

Igen. A whisk(e)y tehát annyira népszerű, hogy több ünnepnapja is van. Az egyik március 27-én, ez a Nemzetközi Whisk(e)y Nap (IWD), amit 2008-ban, Hollandiában hirdettek meg először. A whiskeyshop.hu azt írja: a kezdeményezés magasan jegyzett whisky íróktól származik, és  a nap egyúttal emléket állít Michael Jacksonnak is, akiről talán kevésbé ismert, hogy a világ legjobb és legbefolyásosabb whiskey (és sör) írói között tartják számon. „A kezdeményezés a whisk(e)y szeretetére buzdít, nevében a zárójelbe tett e betüvel is jelezve, hogy minden típusú whisk(e)y-t lehet ünnepelni ezen a napon” – olvasható a portálon, mely hozzáteszi, az IWD-hez rendszerint jótékonysági programok is kapcsolódnak, melyek fókuszában a Parkinson-kór áll.

Ami pedig a Whisky Világnapját illeti, a már említett ötlet megszületése után nem kellett sok idő hozzá, hogy világszerte elterjedjen az ünneplése. Blaire Bowmant állítólag csak a párlat szeretete vezérelte, bár könnyű belátni, hogy PR-fogásnak sem volt utolsó a kezdeményezése, amelyhez egy honlapot is létre hozott, amin regisztrálni lehet a május harmadik szombatjára időzített eseményeket. Az új világnap és a whisky népszerűségét mutatja, hogy 2016-ban még az Antarktiszon is tartottak whisky kostolót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések