A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Laza szerelésben utazik Kínába Szijjártó Péter


Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a Facebook-oldalára töltött fel több képet is arról, ahogyan elindul Kínába. Mint kiderült, a mai napját a repülőn tölti, így ahhoz illő viseletet is választott magának, egy narancssárga Emporio Armani pulóverben eredt útnak - fogalmaz az Index.


Szijjártó Péter a bejegyzésében azt írja, hogy egész nap utazik, hogy odaérjen a hétfői nagyon fontos pekingi találkozóra.

Szerinte a három legfontosabb téma:

1. „A szomszédunkban háború zajlik, Európát egy háborús pszichózis tartja fogva, ezért különös jelentősége van a békepárti erőfeszítéseknek, melyeket folyamatosan erősíteni kell. A kínaiak által előterjesztett béketervet mi támogatjuk, két okból is: egyrészt mert a békéről szól, másrészt pedig azért, mert van. Végre valami, ami nem a háború folytatásáról, hanem annak lezárásáról szól.

2. Mi nem szeretnénk, ha Európa és Kína kapcsolata elmérgesedne. Mi nem kockázatként tekintünk Kínára, hanem egy olyan országként, mellyel való együttműködés óriási lehetőségeket jelent számunkra. A nyugat-keleti (európai-kínai) gazdasági együttműködésben igenis létrejöhet olyan munkamegosztás, amely előnyös mindenki számára. Erre kiváló példa Magyarország, hiszen:

3. Hazánk az egymásra épülő nyugat-európai és kínai beruházások találkozási pontjává vált. Mi világosan értjük: az európai autóipar nem tud sikeresen átállni az elektromos korszakra a kínai beszállító vállalatok részvétele nélkül. Márpedig ha nem tudja a világ átállítani a közlekedést elektromos alapokra, kár álmodozni a klímaváltozás elleni küzdelem sikeréről”.

Pekingbe érkezése ottani idő szerint éjjel lesz, holnap pedig már tárgyalják is a „kritikus fontosságú témákat”. Az utazásához pedig a miniszter egy narancssárga pulóvert vett fel, így most a szokásostól eltérően, nem öltönyben, hanem egy teljesen hétköznapi viseletben látható Szijjártó Péter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések