Hirdessen itt

Kunhalmi a parlamentben kiabálta, hogy ez már fasizmus, ami itt van


Az agrárium és az oktatás helyzetéről is beszéltek képviselők az Országgyűlés szerdai ülésén, napirend előtt. 

Kunhalmi Ágnes (MSZP) kifejtette: a státusztörvényt sokan modern rabszolgatörvénynek tartják, amelyet a kormány a tiltakozások miatt dolgozott ki. Érthetetlen, miért nem maradhatnak a pedagógusok a közalkalmazotti státuszban, amelyet a rendszerváltást követően azért vezették be, hogy az államnak dolgozó emberek egyfajta védőhálót kapjanak – mondta.

Közölte: az sem érthető, miért nem lehet a pedagógusok bérét úgy emelni, hogy közalkalmazottak maradnak. Problémás, hogy a kormány Brüsszeltől várja egy nemzeti hatáskörbe tartozó terület finanszírozását, miközben folyton a saját szuverenitását hirdeti – fogalmazott.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára minderre azt mondta: a pedagógusoknak fontos, a megbecsültségüket növelő törvénytervezetről van szó. Az észszerűség alapján nem biztos, hogy ugyanazt a jogállást kellene adni rengeteg, különböző hivatást végzőnek, nem biztos, hogy egyetlen jogállásba kellene tömöríteni őket – mondta. Hozzátette: a pedagógusok hivatása másfajta ritmus szerint működik, mint például egy orvosé.

Közölte: Brüsszel nem adja a pénzt, hanem az Magyarországnak jár, és a kormány úgy döntött, hogy az uniós források jelentős részét a pedagógusbéremelésre fordítja. A baloldal a tiltakozásával Brüsszelben nem a kormánytól, hanem az országtól és a pedagógusoktól veszi el a pénzt – jelentette ki.



Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések