A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiakadt a magyar kormány Zelenszkij húzásaira – ezért blokkolja az Ukrajnának szánt fegyverpénzeket


„A kabinet tagjai fel vannak háborodva Zelenszkij szavai miatt – és ezt csak tovább tetézi az, hogy az OTP szankciós listára került” – szögezte le egy kormánytag. 

A Barátság kőolajvezeték stratégiai fontosságú a magyar gazdaság szempontjából, ennek kiesése súlyos problémát okozna Magyarországnak – fogalmazott az Indexnek a kormány egyik tagja. Kedden a portál megírta, olasz lapértesülések szerint a magyar kormány megvétózhatta az Ukrajnának szánt euromilliókat, amit a háborúban álló ország fegyverkezésre költhet el. 

A névtelenséget kérő kormányzati forrás a portálnak aláhúzta, hogy

a kabinet tagjai fel vannak háborodva Zelenszkij szavai miatt – és ezt csak tetézi az, hogy az OTP szankciós listára került.

Hozzátette: ezért blokkolták az európai békekeret felhasználását. A portál szerint a kormány tagjai az OTP elleni szankciót is magyarellenes lépésnek tartják.

Megjegyezte:

a Raiffeisen sokkal nagyobb mértékben van jelen Oroszországban, az ukránok mégsem szankcionálják. Csak és kizárólag a magyar bankot.

Amíg Ukrajna ezt nem korrigálja, a magyar álláspont nem változik, mert a magyar kormány álláspontja szerint „a szankciókat Brüsszelben írják, és nem Kijevben” – szögezte le a kormánytag.

A kormányzati forrás egyértelművé tette azt is, hogy a Barátság kőolajvezeték stratégiai fontosságú a magyar gazdaság szempontjából. Megjegyezte: a csővezeték déli ágán keresztül – amelynek a felrobbantásáról az ukrán elnök kiszivárgott információk szerint beszélt – évente mintegy 8 millió tonna orosz olaj érkezik. A robbantás padlóra küldené a magyar ipart.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések