A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Juhokra csaphatott le Mihály, a Bükkben élő medve


Az állat feltételezések szerint már egy éve a hegységben él


Könnyen lehet, hogy a nemrégiben észlelt medve portyázott, de az sem kizárt, hogy valamilyen más, nagy testű ragadozó pusztította el a juhokat – számolt be az RTL.

Juhokat ejthetett el a Bükkben kószáló medve szerda éjjel a Nógrád megyei Karancskeszihez tartozó Lászlóvölgyön – írta ki közösségi oldalára egy helyi férfi.

Az RTL információi szerint könnyen lehet, hogy a nemrégiben észlelt medve portyázott, de az sem kizárt, hogy valamilyen más, nagy testű ragadozó pusztította el a juhokat. Mint arról az rtl.hu és a Híradó is beszámolt, nemrégiben Egererdő egyik webkamerája fotót rögzített egy medvéről a Bükkben. A cég szerint az elmúlt hetekben több hasonló eset is előfordult, ezért óvatosságra intik a lakókat és az arra túrázókat is. Múlt héten Egercsehi mellett, előtte Lucfalván volt medveészlelés.

Szerdán azonban újabb támadás történhetett.

Azt írják, hogy az állat feltételezések szerint már egy éve a hegységben él, egy nemrégiben közzétett videón a Mihály névre keresztelt barnamedve még békésen cammogott, mászkált és nézelődött. A juhok elejtésével kapcsolatban a portál érdeklődött a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságánál is, de egyelőre nem kaptak választ.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések