A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hszi Csin-ping a kirgiz és a tádzsik elnökkel találkozott


Hszi Csin-ping kínai államelnök csütörtökön, az északnyugat-kínai Senhszi tartomány székhelyén, Hszianban megbeszélést folytatott Emomali Rahmon tádzsik illetve Sadyr Japarov kirgiz elnökkel, akik  a Kína–Közép-Ázsia csúcstalálkozóra érkeztek az országba - tudta meg a napiujsag.hu. 

Tádzsikisztán tekintetében Hszi elmondta, hogy a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok mellett mély történelmi gyökerek is kötik egymáshoz a két országot. 

Kína a különböző területeken kész fokozni az együttműködéseket Tádzsikisztánnal, valamint felépíteni az örök barátsággal, szolidaritással és kölcsönös előnyökkel rendelkező kínai–tádzsikisztáni sorsközösséget, mondta Hszi.

Kirgizisztán tekintetében Hszi üdvözölte Japarovot és visszaemlékezett tavalyi két találkozójukra, amelyeken fontos közös megegyezésre jutottak a kínai–kirgizisztáni kapcsolatok és együttműködés területén. 

Hszi elmondta, hogy Japarov hivatalba lépése óta fáradhatatlanul dolgozik a gazdaság fejlesztésén, az emberek jólétének javításán és a különböző politikai erők közötti megbékélés előmozdításán, ami elnyerte a kirgiz nép támogatását.

Hszi hangsúlyozta, hogy a kínai–kirgizisztáni kapcsolatok 31 éves utat tettek meg, Kína kész Kirgizisztánnal együtt jószomszédi és virágzó kínai–kirgizisztáni sorsközösséget építeni, kész minden területen folytatni az együttműködéseket, és kész hozzájárulni mindkét ország fejlődéséhez és vitalizációjához. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések