Hirdessen itt

Herczeg: fasisztákkal voltam egy cellában, de kemény voltam


„Olyan mennyiségű cigányozást, meg zsidózást hallottam, hogy pár hónappal később már én is majdnem elkezdtem az elveim ellenére zsidózni, cigányozni” – fogalmazott a divattervező.

Egy hónapja szabadult ki a börtönből Herczeg Zoltán divattervező, aktivista, akit kábítószer-kereskedelem gyanújával tartóztattak le 2022 októberében. A belvárosi Markó utcából a budai Gyorskocsi utcába, majd a Venyige utcai börtönbe vitték át. Ügyvédjével együtt részletesen beszélt a Telexnek az elfogásáról, letartóztatásáról, a börtönéletről és a konfliktusairól.

Herczeg az interjúban elmondta, hogy két „jobboldali” Fidesz-szavazóval volt a cellatársa. „Kőkemény, nagypályás alfahímek, egyikük nyíltan fajgyűlölő fasiszta, a másik egy szuperintelligens Nagy-Magyarország-hívő. Mind a ketten meggyőződéses Orbán-szavazók.

Ott voltam köztük egyedüli liberális, éreztem is a súlyát kétharmados fölényüknek”

– fogalmazott.

A divattervező állítása szerint  „százezret költött havonta, hogy ne dögöljön éhen, mert a bévés reggeli és vacsora nem túl sok”. Herczeg a börtönben uralkodó közegről elmondta, hogy „olyan mennyiségű cigányozást, meg zsidózást hallottam, hogy pár hónappal később már én is majdnem elkezdtem az elveim ellenére zsidózni, cigányozni”. 

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
Szánalom ahogy a kokain-kókler megint nagy nyilvánosság előtt nyafizik, mint Lakatos Márk a sehonnaiak szigetén.
Tudniillik, ha igazat szólna és vérbeli karakán fasisztákkal lett volna a szabadidőközpontban, akkor már nem hálna benne a lélek sem...