A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Határozatban mondaná ki az EP, hogy Magyarország alkalmatlan az unió soros elnökségére


Alkalmatlan az  az EU Tanácsának soros elnöki tisztségére, erről fogadhat el állásfoglalást az Európai Parlament (EP) – írja a Népszava.


Az Európai Parlament következő plenáris ülésén állásfoglalást készül elfogadni a magyarországi jogállamiság helyzetéről és a befagyasztott uniós forrásokról. A laphoz eljutott ötpárti határozat tervezete megkérdőjelezi azt is, hogy Magyarország képes lesz-e hitelesen ellátni 2024-ben az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét.

Az egyelőre nem végleges szövegben azt írják, hogy az EP tavaly szeptemberi határozatának elfogadása óta tovább romlott a jogállamiság és az alapvető jogok helyzete Magyarországon. A példák között említik a tanárok jogállásának, szociális és munkajogainak korlátozását.

De kifogásolják többek közt az egyes vállalatok üzleti érdekeit veszélyeztető döntéseket, a versenytársakat hátrányba hozó diszkriminációt, a megfélemlítési módszereket, amelyeket a miniszterelnökhöz kötődő személyek alkalmaznak. Szintén elítélik a kormány stratégiáját képző EU-ellenes kampányokat.

A határozati javaslattervezet szerint az EP ezért felszólítja a Tanácsot, hogy találjon megoldást a problémára, máskülönben a parlament fog közbeavatkozni - írja a kommunista Népszava.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
AMENNYIBEN USRAHELL RABSZOLGÁI az EU KIBUCBAN VERHOFSTADTTAL az ÉLEN
MEG MERÉSZELIK EZT a CIONISTA ALJASSÁGOT TENNI az ELLENSÉGEINK SZERINT is MÁR EZERÉVES MAGYAR ÁLLAMMAL, AKKOR ÉGSZAKADÁSNAK és FÖLDINDULÁSNAK KELL KÖVETKEZNIE az ISTENTELENEK KARMÁJÁBAN!!!
ILYENKOR BIZ' ÁM HONVÉDŐ TÁRSAIM a LEGKEVESEBB, AMIT TEHET 1 HAZÁJÁT és a CSALÁDJÁT is FÉLTŐ EMBER, HOGY HÓHÉRAIT NEVÉN NEVEZI és EGYENLŐRE CSUPÁN „ELMÉLETBEN”, DE LIKVIDÁLJA ŐKET!!!...- UGYANIS ÉPPEN 33 ÉVVEL ÉLŐSKÖDÖTT TOVÁBB RAJTUNK és a NEMZETEN EME FELCSÚTI PIÓCA/POJÁCA, MINT AHOGYAN azt NORMÁLIS DEMOKRÁCIÁKBAN TEHETTE VOLNA FAJIDEGEN NOTÓRIUS HAZUDOZÓ POLITIKUSBŰNÖZŐKÉNT!!!
...ILY EMBERTELEN SZÉGYENT HOZVA MAGYARORSZÁGRA!!!
http://web.t-online.hu/apuska/media/12/01__Lelki_terror.mp3