A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Harry és Meghan behazudta a drámai autós üldözést


Nem sok idő kellett hozzá, hogy leleplezzék a bulvárpár állítólagos New York-i autósüldözésének hamis állításait. 

„Elképesztően magas valóságtartalmú ugyan, de százszázalékosnak azért nem mondanám” – a Moszkva tér című magyar kultuszfilmben – egyébként a rendszerváltás előtti történelemkönyvvel kapcsolatban – elhangzó mondat tökéletesen illeni látszik Harry brit herceg és Meghan Markle legutóbbi „kalandjára”.

A bulvárpár életét követő olvasók ugyanis nemrég arra a hírre kaphatták fel a fejüket, hogy a házaspárt New Yorkban követni kezdte néhány lesifotós a taxijukat, ami, legalábbis a pár szóvivőjének interpretációja szerint „könyörtelen, több mint két órán át tartó autós üldözésben” csúcsosodott ki, „ami majdnem katasztrófába torkollt”.

Emlékezetes, negyed századdal ezelőtt Diana hercegnő tragédiáját egy hasonló szituáció okozta: 1997. augusztus 31-én éjszaka is a sajtó szenzációra éhes munkatársai elől menekült barátjával, az egyiptomi milliomos Dodi Fayeddel, amikor autójuk egy párizsi híd aluljárójába csapódott. 

A párhuzam adná magát, csak a BBC megkérdezte például a taxisofőrt és a városi rendőrséget, hogyan is történt mindez, és nem egészen az a kép rajzolódott ki, amit a nyilvános figyelmet ritkán elutasító pár szóvivője rajzolt a történtekről.

Az orgánum összefoglalója szerint

👉 a hercegi pár egy díjátadón vett részt, ahol Meghant is kitüntették; utóbbi édesanyjával este 10 körül hagyták el a helyszínt, és beszálltak egy fekete terepjáróba

👉 a terepjáró egy órát körözött környéken, hogy lerázza a paparazzikat, végül bementek a rendőrségre, ahol egy másik járműbe szálltak át: egy taxiba, amit a rendőrök intettek le nekik

👉 a taxis elmondása szerint előkerült egy csomó lesifotós, aki felvételeket kezdett készíteni a taxiban ülő párról; ők idegesek voltak, de a taxis szerint a paparazzik nem voltak agresszívek, az autósüldözés pedig „igencsak túlzó kifejezés arra, ami történt”,

👉 a rendőrök pedig arról tájékoztattak: nem volt egyszerű dolga a pár magánbiztonsági szolgálatának Harryék hazaszállításával, de végül hazaértek, és semmilyen balesetről, sérülésről, egyébről nem érkezett bejelentés;

Végül pedig megszólaltak a fotósok is, akik szintén megerősítették: nem volt egyáltalán balesetközeli helyzet, a pár pedig egy pillanatig sem forgott veszélyben, sőt olyan fotók is készültek, amiken az látható, hogy Meghan Markle mosolyog az „üldözött” taxiban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések