A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Görögország követi Magyarországot az Oroszországgal szembeni újabb szankciók blokkolása mellett


Az Oroszország elleni új szankciókat Magyarország mellett egy másik ország, Görögország is blokkolja. Az országok azt szeretnék, ha néhány vállalatukat levennék a listáról, mielőtt hozzájárulnának a szankciócsomaghoz. Erről a Politico számolt be. 

Emlékeztetnek arra, hogy a mostani 11 szankciócsomagban Brüsszel el akarja kerülni a szankciók kijátszását, és olyan országokat vesz célba, amelyek segítenek Moszkvának kijátszani a kereskedelmi embargókat.

Kijev összeállított egy listát az általa "háborús szponzoroknak" nevezett magánvállalatokról (amiért továbbra is együttműködnek Oroszországgal), amelyen számos európai cég is szerepel.

Magyarország például megígérte, hogy megakadályozza az orosz atomenergia elleni uniós szankciókat. 

Eközben az Európai Parlament el akarja tiltani Magyarországot az Európai Unió soros elnökségétől, mert számos alkalommal megsértette az uniós jogot, illetve engedélyezte, hogy a Roszatom befejezze egy atomerőmű építését Magyarországon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések