A sós palacsinta is van olyan finom, mint az édes. Sárgarépával a tésztájában olcsó és nagyon finom.
A pufi palacsinták sárgarépával is nagyszerűek. Készítsd el jó fűszeresen, curryporral és kurkumával a tésztájában. Nagyon jól megy hozzá a tejfölös mártogatós. További palacsintareceptekért nézz bele ebbe a válogatásba!
Hozzávalók 4 személyre
👉 12 dkg liszt
👉 3 dkg vaj
👉 2 sárgarépa
👉 2 újhagyma
👉 2 tojás
👉 2 dl tej
👉 1 evőkanál currypor
👉 1 teáskanál kurkuma
👉 1 csomag sütőpor
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sárgarépát tisztítsd meg és reszeld le. Az újhagyma fehér részét karikázd fel. Egy serpenyőben olvassz vajat, add hozzá a répát és a hagymát, fűszerezd curryporral, kurkumával, sóval és borssal, és néhány perc alatt kevergetve párold puhára. Ha kész, öntsd egy tálba.
Add hozzá a lisztet, a sütőport, a tojást és a tejet, és keverj belőle sűrű tésztát. Serpenyőben melegíts kevés olajat, kanállal szaggass bele halmokat a tésztából, és oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket.
0 Megjegyzések