A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csíkrákoson elütött a vonat egy autót


Elütött kedd reggel Csíkrákoson a vonat egy autót, amelyben két személy utazott, egyikük életét vesztette – közölte lapunkkal Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője.


Péter Szilárd elmondta, a baleset egy vasúti átjárón következett be, az autóban utazó másik személy is megsérült, állapota súlyos. A helyszínre a mentők mellett egy mentőhelikopter is kiszállt. Munkatársunk helyszíni információi szerint a baleset nyolc óra előtt öt perccel következett be. Értesülésünket később a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye is megerősítette. A mozdony mintegy háromszáz méteres szakaszon sodorta magával az autót.

A Hargita megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy harminchárom éves férfi vesztette életét a balesetben, amelynek másik áldozata egy huszonhét éves nő, aki súlyosan megsérült. Őt a marosvásárhelyi SMURD mentőhelikopterével Marosvásárhelyre, a Maros Megyei Sürgősségi Kórházba szállították. Előtte sokáig a helyszínen ápolták, hogy szállítható állapotba kerüljön.

Munkatársunk helyszíni beszámolója szerint tíz óra tíz perckor szállt fel a mentőhelikopter.


A rendőrség közleménye szerint a Brassó irányából Gyergyószentmiklós felé haladó személyvonat ütötte el az autót, amikor az megpróbált átkelni a vasúti átjárón. A személygépkocsit a harminchárom éves férfi vezette. A baleset halálos áldozata a rendőrség közleménye szerint csíkdelnei, munkatársunk helyszíni információi szerint viszont csíkdánfalvi. A rendőrség folytatja a baleset körülményeinek kivizsgálását.

A katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a vasúti forgalom a mentés ideje alatt leállt, tíz óra után azonban újraindult.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések