Hirdessen itt

Elítéltek egy MSZP-s és egy Gyurcsány-párti politikust


Elítélte szerdán Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt és Bartha György MSZP-s miskolci önkormányzati képviselőt társtettesként elkövetett rágalmazásért a Miskolci Járásbíróság – erről a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei főispán adott tájékoztatást a Facebook-oldalán.

Alakszai Zoltán emlékeztetett arra, hogy három évvel ezelőtt a néhai Kriza Ákossal, Miskolc korábbi polgármesterével közösen tettek feljelentést, mert Hegedűs Andrea és Bartha György valótlan, a becsületük csorbítására alkalmas kijelentéseket tett a 2019-es választási kampánnyal, választási plakátokkal kapcsolatban.

A sajtótájékoztató anyagát a helyi és országos baloldali sajtó is részletesen lehozta. Kriza Ákos az eljárás folyamán elhunyt, így egyedül folytattam a küzdelmet, amelynek a végén a bíróság elsőfokon megállapította bűnösségüket, az állítások valóságtartalmát nem tudták bizonyítani

– fogalmazott Alakszai Zoltán. Hozzátette: várja Hegedűs Andrea és Bartha György bocsánatkérését, ha más nem, az elhunyt Kriza Ákosnak. „Tekintettel arra, hogy az elítéltek arra hivatkoztak az eljárásban, hogy a sajtótájékoztatón elmondott szöveget a városháza sajtóosztályától kapták, várom Veres Pál polgármester magyarázatát és bocsánatkérését is” – emelte ki a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei főispán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések