A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy német városban leszakadt és megsemmisült Ukrajna zászlaja, amely a városháza közelében lógott


Több fiatal letépett és megrongált egy ukrán zászlót az észak-németországi Wismar városházának közelében. Erről a Spiegel számolt be.


A helyi rendőrség szóvivője szerint úgy tűnik, hogy az incidens hétfő este történt. A hónapok óta ott lógó zászló meggyalázásának indítéka egyelőre nem tisztázott.

A rendőrségnek sikerült videofelvételt szereznie az esetről. A videó szerint a zászló megrongálásában több fiatal is részt vett. Büntetésre számíthatnak tulajdon megrongálásáért, valamint idegen zászlók és állami jelképek meggyalázásáért. Ezek a cselekmények Németországban büntetendőek - számol be a Spiegel.

Korábban Kína arra kérte a pekingi külföldi nagykövetségeket és nemzetközi szervezeteket, hogy ne használják épületeik homlokzatát az Ukrajnával való szolidaritás demonstrálására. Ezt Kínában politikai propagandának tekintik.

Áprilisban pedig a Szentpétervár központjában lévő Tavricskij-palota előtt letéptek egy ukrán zászlót a zászlórúdról. A felelősséget ezért a Limonov-féle nemzeti bolsevikok vállalták magukra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések