A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DeSantis bejelentette: beszáll a harcba az amerikai elnökségért


A floridai kormányzó Elon Musk műsorában, a Twitteren közölte a hírt.

Ahogy korábban portálunk is beszámolt róla, az amerikai Szövetségi Választási Bizottság szerdán nyilvántartásba vette Ron DeSantis floridai kormányzót a republikánus elnökjelöltségért folyó harc résztvevőjeként. Az előzetes felmérések őt tartják Trump legnagyobb riválisának – írja a CNN.

Szerdán este a kormányzó Twitteren is bejelentette indulási szándékát. A videó technikai problémák miatt 25 perc késéssel vált csak elérhetővé a közönség számára. 

Azt mondta:

„Indulok az Egyesült Államok elnöki posztjáért, hogy a vezetésemmel Amerika újra nagy legyen” – mondta a Twitter tulajdonosával, Elon Muskkal és David Sacks technológiai befektetővel közösen tartott rendezvényen, majd hozzátette – „Tudjuk, hogy országunk rossz irányba halad. Saját szemünkkel látjuk, és a csontjainkban érezzük” – jelentette ki, majd magabiztosan hozzátette:

„A fogadalmam a következő: ha én indulok az elnökválasztáson, 

állítsátok be az órátokat 2025. január 20-án délre, mert az Egyesült Államok Capitoliumának nyugati oldalán teszem le a hivatali esküt az USA 47. elnökeként” 

– mondta DeSantis. „Nincsenek kifogások, én elvégzem a munkát”.

Hozzátette, nem lát más lehetőséget, mint a győzelmet, véget kell vetni a Republikánus Párt vereségeinek.

Bár DeSantis nagyon magabiztos a győzelmében, a legfrissebb közvéleménykutatások szerint egyelőre jócskán le van maradva pártbeli riválisától, Donald Trumptól. A volt elnököt a republikánus választók 56 százaléka támogatja, míg a floridai kormányzót mindössze 19 százalék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések