Hirdessen itt

Chatszobában adták-vették a marihuánát és az amfetamint, vádat emeltek ellenük


17 személlyel szemben emeltek vádat, akik egy internetes chatszobában bonyolították a drogügyleteiket. A csoportot egy 29 éves férfi működtette, a többiek pedig adták-vették a különböző kábítószereket - írja Fővárosi Főügyészség.


A chatszoba létrehozója 2019 szeptemberétől különböző kábítószerek, köztük marihuána, amfetamin, MDMA kereskedelmével foglalkozott. 2020 májusától pedig már internetes alkalmazásokon keresztül terjesztette a drogot.

A vádlott az egyik üzenetküldő alkalmazásban egy zárt csoportot hozott létre. A droghálózatot működtető férfi – aki a szintén kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó élettársával együtt a csoport adminisztrátora is volt – a chates felületen osztotta meg az általa eladásra kínált drogokról az információkat, sőt azokról még fényképeket is csatolt. A férfinek egyébként nagyjából 40 fős vevőköre volt, köztük voltak viszonteladók is, másoktól pedig a drogot szerezte be.


A működés viszonylag egyszerű volt: mindenki beírta mivel rendelkezik, a vásárlók pedig megjelölhették, hogy mit keresnek pontosan. A részleteket viszont már nem a csoportban, hanem privát üzenetben tárgyalták le. A 29 éves férfi a chatszoba mellett az egyik közösségi oldalon egy 1300 főből álló csoportot is működtetett, amelynek tagjai megoszthatták egymással a kábítószerrel kapcsolatos tapasztalataikat.

A nyomozók még 2020 októberében csaptak le, egyszerre több helyszínen. A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádoltak esetében fegyházbüntetést kért az ügyészség, a bűncselekménnyel vádoltakra viszont végrehajtandó börtönbüntetést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések