A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az oroszok legitim katonai célpontoknak tekintik a briteket


Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök szerint legitim katonai célpontoknak tekinthetők a brit tisztségviselők. Korábban James Cleverly brit külügyminiszter azzal indokolta a moszkvai dróntámadásokat, hogy Ukrajnának joga van önvédelemből orosz területen lévő célpontokat támadni.


Nagy-Britannia valójában hadüzenet néküli háborút folytat Oroszország ellen, ami azt jelenti, hogy bármely brit tisztségviselőt legitim katonai célpontnak lehet tekinteni – jelentette ki szerdán Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a TASZSZ orosz hírügynökség tudósítása szerint.

Ma Nagy-Britannia Ukrajna szövetségeseként lép fel azáltal, hogy katonai segítségként felszerelést és személyzetet biztosít Ukrajnának, vagyis de facto egy hadüzenet nélküli háborút folytat Oroszország ellen. Ezért bármely tisztségviselője, mind katonai, mind civil, aki hozzájárul a háborús erőfeszítésekhez, legitim katonai célpontnak tekinthető

− írta Medvegyev a Twitteren, kommentálva a brit külügyminiszter megjegyzését.

Kedden Cleverly azzal indokolta a moszkvai dróntámadásokat, hogy Ukrajnának joga van önvédelemből orosz területen lévő célpontokat támadni.

„Örök ellenségünk, Nagy-Britannia ostoba hivatalnokainak nem szabadna elfelejteniük, hogy a modern körülmények között zajló háború lefolytatását szabályozó, általánosan elismert nemzetközi jog, köztük a hágai és a genfi egyezmény és azok kiegészítő jegyzőkönyvei alapján az ő helyzetük is háborús helyzetnek minősíthető” − figyelmeztetett az orosz politikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések