A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az egyik legjobb nepáli mentőcsapat keresi Suhajda Szilárdot


Egy helikopterpilótából és három profi serpából álló mentőcsapat indult el pénteken a Mount Everestre, hogy megtalálja Suhajda Szilárd hegymászót, akiről néhány napja semmi biztosat nem lehet tudni, mert megszakadt vele a kapcsolat, és szakértők szerint kicsi az esélye, hogy életben találják.  

Pintér László, Suhajda Szilárd Mount Everest csúcstámadásának kommunikációs vezetője pénteken délután a Világgazdaságnak elmondta, hogy a három serpából álló mentőcsapat gyorsan halad a Hillary-lépcső irányába, ahol legutóbb látták a hegymászót. Hogy pontosan mikor érkeznek meg, azt nem árulta el a kommunikációs vezető, ahogy azt sem, hogy jelenleg merre járnak a serpák. Az várható, hogy a tapasztalt és kipihent serpák a megszokott négy napnál hamarabb jutnak majd fel az Everest magasabb régióiba, ahol jelenleg mínusz 30 foknál alacsonyabb hőmérséklet és 40-50 km/órás jeges szél lehet, de

több mint valószínű, hogy legkorábban ma vagy holnap érkezik új információ a mentésről.

Az Explorersweb szakportál cikkében bemutatják a négy főből álló mentőcsapat két tagját. A cikkben megszólaló serpákat Nepál legjobbjai közt tartják számon, közülük Mikel serpa nemrég tért vissza egy másik hegymászóért, Carlos Soriáért indított mentőakcióról, Gejle serpa számára pedig rövid időn belül ez lesz a második olyan mentőakció, amelyet nyolcezer méter fölötti magasságban hajt végre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések