A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Arab Liga külügyminiszterei jóváhagyták Szíria visszatérését a szervezetbe


Az Arab Liga külügyminiszterei jóváhagyták Szíria visszatérését a szervezetbe – közölte Ahmed al-Sahhaf, az iraki külügyminisztérium szóvivője az INA hírügynökséggel. 

“Az arab külügyminiszterek tallkozója jóvá hagyta a Szíria visszatérését az arab ligába” – mondta.

Kairóban tartják az Arab Liga külügyminisztereinek rendkívüli ülését Szíriáról és Szudánról. a találkozót megelőzően Ajman Szafadi jordániai külügyminiszter azt mondta, hogy a szervezet tagállamai között már elég szavazat van ahhoz, hogy Szíria tagságát visszaállítsák.

A liga előző miniszteri találkozóját április 15-én tartották a szaúd-arábiai Dzsiddában, amelyen a résztvevők egy része felszólította Szíriát, hogy térjen vissza az “arabok közé”, kijelentette, hogy meg kell oldani az országban kialakult humanitárius válságot, és hangsúlyozták, hogy az arab országoknak vezető szerepet kell játszaniuk a szíriai konfliktus megoldásában.

Szíria Arab Liga-tagságát 2011 novemberében függesztették fel, miután az országban fegyveres konfliktus tört ki. Számos arab ország visszahívta nagykövetét Damaszkuszból. A szíriai hatóságok ekkor kijelentették, hogy nem fogadják el ezt a döntést, és azt jogellenesnek tartják. Ugyanakkor az Arab Liga valójában nem vett részt a szíriai rendezésről szóló tárgyalásokon, annak ellenére, hogy Szíria az arab világ egyik kulcsfontosságú országa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések