A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Asia Times: Zelenszkij kitervelte, hogy megszökjön Ukrajnából a Kreml elleni dróntámadás előtt


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem véletlenül hagyta el az országot a Kreml elleni dróntámadás után - írta Stephen Brien újságíró az Asia Times cikkében. 

"Az ukrán kormány tagadja, hogy bármi köze lenne a Putyint célzó támadáshoz. Azonban egy különös véletlen folytán Zelenszkij éppen akkor Finnországban tartózkodott állami látogatáson" - írta.

A cikkíró szerint a kijevi rezsim vezetője úgy döntött, hogy elhalasztja a Kijevbe való visszatérését. Az újságíró megjegyezte, hogy az ilyen magatartás arról szól, hogy Zelenszkij félti a biztonságát.

Zelenszkij Finnország után Hágába repült:

Brien felvetette, hogy Zelenszkij szándékosan hagyta el az országot, amíg az orosz elnök elleni hadművelet zajlott. Ez lehetővé tette számára, hogy legyen menekülési útvonala arra az esetre, ha kudarcot vallana - vonta le a következtetést a szerző.

Az orosz elnök sajtószolgálata szerint május 3-án éjjel a kijevi rezsim két drónnal próbált csapást mérni az elnök Kremlben lévő rezidenciájára. A drónokat radarirányító rendszerek segítségével sikerült hatástalanítani, és senki sem sérült meg. A Nyomozó Bizottság büntetőeljárást indított "terrorista támadás" címszó alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések