A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Antonov: az amerikaiak is megtorolnának egy hasonló dróntámadást, Oroszország is válaszolni fog


Oroszország válaszolni fog Ukrajna terrorcselekményére, a Kreml elleni dróntámadási kísérletre akkor, amikor azt szükségesnek tartja – jelentette ki szerdán Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete. 

“Hogyan reagálnának az amerikaiak, ha egy drón csapást mérne a Fehér Házra, a Capitoliumra vagy a Pentagonra? A válasz nyilvánvaló minden politikus és az átlagpolgár számára is: a megtorlás kemény és elkerülhetetlen lenne” – mondta.

“Oroszország válaszolni fog erre a szemtelen terrortámadásra. Válaszolni fogunk, amikor szükségesnek tartjuk. Aszerint fogunk válaszolni, ahogyan azt Kijev az országunk vezetése számára jelentett fenyegetést értékeljük” – mondta. 

Hangsúlyozta, hogy az amerikai tisztségviselők nyilatkozatai “cinizmusukban és abszurditásukban kirívóak”.

“Az USA nem találta lehetségesnek, hogy elismerje azt, ami nyilvánvaló, hogy – ez egy a Zelenszkij-rezsim által tervezett terrorista akció volt, és egy merényletkísérlet az Oroszországi Föderáció elnöke ellen. Ráadásul az időzítést sem véletlenül választották – a Győzelem napja és a május 9-i díszszemle előtt, ahol a tervek szerint külföldi vendégek is részt vesznek” – mondta Antonov.

“Azok a tézisek, amelyek szerint ez a terrorcselekmény állítólag egy ‘hamis zászlós művelet’ volt, álságosak. Vagyis [állítólag] maga Oroszország volt az, aki provokációt rendezett államiságunk szíve ellen?!” – mondta Antonov.

Az orosz diplomata szerint Moszkva reméli, hogy az amerikai kormánynak “lesz mersze és méltósága elítélni ezt a terrorcselekményt”. “A világ emlékszik arra, hogy 2001-ben az orosz elnök elsőként nyújtott segítő kezet az akkor terrortámadásnak kitett amerikai népnek. Mindent elfelejtettek. Ma az Egyesült Államok a kijevi bűnözőket védi.

A magas rangú tisztviselők kijelentései, miszerint Kijev megválaszthatja, hogyan védekezik, a kettős mérce tankönyvi példája, a Zelenszkij-rezsimnek az Oroszországi Föderáció elleni támadásra való bátorításának politikája. A bürokraták szavai arról, hogy állítólag elrettentik a kijevi náci rezsimet attól, hogy a határain kívüli célpontokat támadja, hamis bohózat” – mondta.

“A Zelenszkij-rezsim kegyetlenkedései és a Nyugat engedékenysége csak arról tanúskodnak, hogy ellenfeleink nem akarják a békét, az egyszerű ukránok ezreinek életét megmenteni. Mindenképpen figyelembe fogjuk venni ezt a körülményt a különleges katonai művelet céljainak és célkitűzéseinek megvalósítására irányuló stratégiánk kidolgozása során” – figyelmeztetett.

Május 3-ára virradó éjszaka Ukrajna két drónnal próbálta megtámadni Vlagyimir Putyin orosz elnök Kreml-rezidenciáját – jelentette a Kreml sajtószolgálata.

Az orosz hadsereg és a különleges szolgálatok azonnal hatástalanították a drónokat. Putyin elnök nem sérült meg, és rutinszerűen folytatta munkáját. A Kreml közölte, hogy ezt tervezett terrortámadásnak és az orosz elnök életére irányuló merényletnek tekinti.

Oroszország közölte, hogy fenntartja magának a jogot, hogy a megfelelő pillanatban és az általa megfelelőnek ítélt módon megtorló intézkedéseket foganatosítson – tette hozzá közlemény

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések