A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A rendőrség bejelentette: már több mint húsz elkövetőt azonosítottak a kordonbontó, szélsőbalos diákok közül


A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) több büntetőeljárást kezdeményezett a karmelitánál történt rendbontások miatt, olvasható a Police.hu-n. Az összefoglaló kitér az április 24-i, a május 3-i és a május 9-i tüntetéseken történtekre.


Április 24-én a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen tett feljelentést a jogellenes gyűlés több erőszakos résztvevőjével, köztük országgyűlési képviselőkkel szemben. A be nem jelentett gyűlés szervezője ellen gyülekezési joggal visszaélés miatt indult szabálysértési eljárás.

Május 3-án is hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indult eljárás. Az arcukat maszkkal eltakaró résztvevőkből a budapesti nyomozók eddig tíz embert azonosítottak, közülük hármat már ki is hallgattak az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétség megalapozott gyanúja miatt. Hozzátették, hogy mások festékszóróval rongáltak, valaki a várfalat is lefestette, és egy biztonsági kamerát is összetörtek – rongálás gyanújával eddig három ember ellen indult büntetőeljárás.


Garázdaság ügyében is nyomoznak, már több mint húsz feltételezett elkövetőt azonosítottak a fővárosi rendőrök.

Május 9-én újabb kordonbontás volt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rongálásért indított büntetőeljárást.

A nyomozások folyamatban vannak, és további gyanúsítások várhatóak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések