A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A portugál parlament megszavazta a korlátozott eutanáziát


Európában harmadikként Portugália is elfogadta az aktív eutanázia engedélyezését. Az új törvény csak olyan emberek számára engedélyezi az eutanáziát, akik mentálisan alkalmasak a döntés meghozatalára.


Az új portugál szabályozás lehetővé teszi, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő, 18 évnél idősebb betegek eutanáziát kérjenek – írja a Mandiner. A konkrét törvényjavaslatról pontosabban beszámolt a Deutsche Welle, amely szerint az új törvény csak olyan emberek számára engedélyezi az eutanáziát, akik mentálisan alkalmasak a döntés meghozatalára, és akik „tartós” és „elviselhetetlen” fájdalmaktól szenvednek.

Továbbá a törvény hatálya csak a portugál állampolgárokra terjed ki. A BBC tájékoztatásában hozzátette, hogy a képviselők elsöprő többséggel szavaztak a törvény mellett. Az eutanázia három európai országban legális, de több helyen engedélyezik a passzív eutanáziát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések