Hirdessen itt

19 tüntetőt tartóztattak le az Egyesült Királyságban a koronázás előtt


Legalább 19 Just Stop Oil tüntetőt, magyarul klímaterroristát vettek őrizetbe Nagy-Britanniában III. Károly király koronázása előtt - jelentette a Sky News. 

2022-ben a Just Stop Oil és az Extinction Rebellion mozgalmak aktivistái, akik az olaj- és gázkitermelés megszüntetését szorgalmazzák, galériákban elhelyezett festményekre ragasztották magukat, és különböző tiltakozásokat és tüntetéseket szerveztek, amelyek London központjában közlekedési fennakadásokat okoztak.

"Több mint egy tucat Just Stop Oil tüntetőt tartóztattak fel, mielőtt át akartak volna kelni a (Buckingham-palotához vezető) Mall Street-i sorompón" - írta beszámolójában a csatorna.

A tévécsatorna később a Just Stop Oilra hivatkozva arról számolt be, hogy legalább 19 embert vettek őrizetbe Londonban.

III. Károly brit király és hitvese, Camilla királynő szombati koronázására az országban növekvő monarchiaellenes hangulat, az esemény maga iránti csekély közérdeklődés és a királyi családon belüli folyamatos viszálykodás közepette kerül sor.

A köztársasági monarchiaellenes mozgalom 1600 aktivista részvételével tervezett tüntetéseket tartani a koronázás napján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések