A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: Lengyelország 200 Rosomak páncélozott harcjárművet ad Ukrajnának


Korábban Piotr Mueller lengyel kormányszóvivő azt mondta, hogy Ukrajna 100-ról 150-re növelte a Lengyelországtól megrendelt Rosomak páncélozott harcjárművek számát.


“Új megállapodások vannak a BMP-kről, több mint száz járműről. Ami a Rosomak páncélozott személyszállító járműveket illeti, 200 jármű, most 100 és még 100 a későbbiekben. Továbbá önjáró aknavetők, további rakéták, MiG-ek” – mondta Zelenszkij a Telegram-csatornáján közzétett videoüzenetében lengyelországi látogatását kommentálva.

Zelenszkij szerdán hivatalos látogatást tett Varsóban, és több lengyel-ukrán dokumentumot írt alá.

A lengyel Rosomak KTO egy kerekes páncélozott személyszállító jármű, amely a finn Patria cég által tervezett AMV XC-360p licencelt alapváltozatán alapul. Az alapváltozat 30 mm-es ágyúval van felfegyverezve.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-tagállamoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt.

Az orosz külügyminisztérium szerint a NATO-országok “a tűzzel játszanak” azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. A Kreml szerint a fegyverek nyugatról történő Ukrajnába pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatása van. Szergej Lavrov azt is mondta, hogy az USA és a NATO közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban, többek között nemcsak fegyverekkel, hanem az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és más országokban a személyzet kiképzésével is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések