A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vizsgálja a NAV a baloldal tavalyi buszoztatását


A szivárványkoalíció közel százmilliót költhetett a 2022. március 15-i nagygyűlésük tömegének biztosítására


Már a Nemzeti Adó- és Vámhivatali (NAV) vizsgálja az egyesült ellenzék kampányfinisben történt buszoztatását – értesült a Magyar Nemzet. A tavaly március 15-i rendezvény tömegének biztosítására ugyanis közel százmilliót költhetett a baloldal, amit a Bajnai Gordonhoz kötődő DatAdat, illetve a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom finanszírozhatott.

Büntetőeljárásban vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a baloldal 2022. március 15-i buszoztatását – közölte a portál egy NAV-határozat alapján, majd saját, illetve a Mandiner korábbi cikkei alapján felidézte: a DatAdat Professional Kft. összesen több mint 50 millió forintot, míg a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) mintegy 40 milliót költött személyszállításra tavaly márciusban, tehát akkor, amikor a hatpárti összefogás a Műegyetem rakparton választási nagygyűlést tartott. 

A források szerint az egyesült ellenzék több száz, egyenként ötvenfős busznyi résztvevőt fuvarozhatott az eseményre, ám a cikk szerint ez kétséges, „tekintve, hogy alig akad olyan cég, aminek ekkora kapacitása lenne.” 

Az ügyben a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István tett feljelentést költségvetési csalás gyanújával. Tényi arról tájékoztatta lapunkat, hogy feljelentését az amerikai pénzek ügyében „folyamatban lévő büntetőeljárásban tett beadványként” kezeli a NAV.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések