A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Varju László ismét vádlottként megy bíróságra


Másodfokon folytatódik a DK alelnökének büntetőügye 

Ismét vádlottként megy bíróságra Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselő, miután a Fővárosi Ítélőtáblán hamarosan kezdődik a büntetőpere másodfokon – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Varju ellen a Központi Nyomozó Főügyészség 2020 tavaszán emelt vádat a 2018. évi országgyűlési választásokhoz kapcsolódó választás rendje elleni bűntett, valamint az MTVA székházánál 2018 decemberében lezajlott demonstráció következményeként garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt – emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – a legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés 2019. november 4-én felfüggesztette.

A megállapított tényállás lényege szerint a vádlott 2018 februárjában egy budapesti országgyűlési egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként egy másik jelöltnek anyagi juttatást ígért azért, ha javára visszalép – írják.

A Fővárosi Törvényszék 2023. január 30-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a jelenleg is országgyűlési képviselő vádlottat bűnösnek mondta ki választás rendje elleni bűntettben és garázdaság vétségében, amelyért őt halmazati büntetésül összesen kilencszázezer forint pénzbüntetésre ítélte. Ellenben a súlyos testi sértés bűntettének vádja alól felmentette – írták.

Azt írják, hogy Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását. A másodfokú eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések