A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Toroczkai László: legyen alkotmányos jog a készpénz használata!


Toroczkai László (Mi Hazánk) azt szorgalmazta ma napirend előtt a parlamentben, hogy legyen alkotmányos jog a készpénz használata Magyarországon.


Az ellenzéki politikus szavai szerint a készpénz használata sokak számára az elmúlt 30 évben a túlélést szolgálta, így tudtak harcolni például a sarcoló maffia ellen, amelyik elévült tartozásokat hajt, illetve hajtott be sok esetben.

Jelezte: a Mi Hazánk alkotmányos szabadságjognak tartja a készpénz használatát, és ezért harcolni is fognak.

Választ várt arra, hogy a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkárának a készpénz visszaszorítására vonatkozó kijelentése mögött meghúzódik-e valódi kormányzati stratégia és szándék.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint félreérthették a helyettes államtitkár szavait. Olyat biztosan nem mondott, hogy azért szeretné a kormány a készpénzhasználatot visszaszorítani, hogy ezzel a végrehajtó maffia tevékenységét segítse - közölte. Azt azonban tapasztalni kell, hogy egyes országokban készpénzzel gyakorlatilag már nem is lehet fizetni, csak kártyával vagy mobiltelefonnal. Ezt jelenti a digitális fejlődés - rögzítette.

Kiemelte, valóban cél és szándék a készpénzforgalom visszaszorítása.

Kitért arra is, hogy a legtöbb visszaélés készpénzzel történik, hiszen a bankszámlán keresztül történő utalásnak nyoma van, követhető. Ezzel szemben a készpénzben felvett összegek szabadon mozoghatnak a vállalkozások, jogi személyek között.

Azt ugyanakkor mindenki maga döntheti el, hogy hogyan szeretne fizetni, hogyan kéri például a nyugdíját, ebben nem szeretnének senkit sem korlátozni - mutatott rá az államtitkár.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések