A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tömeggyilkossággal is fenyegetőzhetett a NATO-dokumentumok kiszivárogtatója


Egy friss, tizennyolc oldalas beadvány szerint a titkosított NATO-dokumentumokat kiszivárogtató Jack Teixeira nemcsak a szivárogtatás miatt lehet bajban, hanem azért is, mert az amerikai szövetségi ügyészek szerint korábban többször is arról írt a közösségi oldalain, hogy „rengeteg embert” akar megölni, és több korábbi tömegmészárlásra is rákeresett a kormányzati számítógépén – írja a BBC.

A dokumentumban arról írnak, hogy Teixeira azért akart embereket ölni, hogy eltávolítsa a gyengéket a társadalomból, és állítólag egészen konkrét kérdéseket is feltett ezzel kapcsolatban. Érdeklődött például afelől, hogy milyen puskával lehetne a legjobban lövöldözni egy városi terepjáróból, amellyel kocsikázva vadászna emberekre egy sűrűn lakott városi vagy kertvárosi területen.

Az ügyészek szerint inspirációt is próbált meríteni, rákeresett az uvaldei és a Las Vegas-i mészárlásra is, az otthonában pedig rengeteg lőfegyvert találtak, beleértve ebbe egy rakétavetőt is. Azt is hozzátették, hogy középiskolában egyszer azért függesztették fel, mert egy osztálytársa szerint fenyegetően beszélt és egyebek mellett Molotov-koktélokat emlegetett, online pedig a faji alapú fenyegetőzéstől sem riadt el. Mindezzel az ügyészek azt szeretnék bizonyítani, hogy

Teixeira veszélyt jelent az amerikaiakra és az amerikai nemzetbiztonságra is, ezért a tárgyalásáig rács mögött kellene tartani.

Az ügyészek egyébként korábban is ezt kérték, szerintük ugyanis komoly kockázatot jelent az esetleges megszökése. Azon továbbra is dolgoznak a nyomozók, hogy megállapítsák, pontosan hogyan szivárogtak ki a titkosított dokumentumok, de jelen állás szerint az is elképzelhető, hogy Teixeira még mindig hozzáférhet titkos anyagokhoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések