A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint egy órán át tartott a szakértői vizsgálat Tordai Bence budai villájánál


A következő meghallgatás az ingatlanbotránnyal kapcsolatos perben áprilisban lesz.


Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, kedden délután igazságügyi szakértő tartott helyszíni szemlét Tordai Bence, a Párbeszéd-Zöldek társelnökének budai ingatlanánál. Az igazságügyi szakértő kéttagú kísérettel jelent meg az Attila utcai háznál délután 3 órakor. A szakértői vizsgálat nagyjából 1,5 órán át tartott, sem a szakértő, sem Tordai nem nyilatkozott a jelenlévő újságíróknak.

A II. kerületi ingatlant még 2016-ban vásárolta a baloldali politikus, és 2022 áprilisában fejezte be annak átépítését. Amikor azonban kérvényezte a hatósági bizonyítvány kiállítását, kiderült, hogy vétett a kerület építési szabályzata ellen, valamint az épület nem felelt meg a bejelenetési dokumentációban leírtaknak sem.

A kormányhivatal az elutasító határozat kiadásával egyszerre építésfelügyeleti eljárást indított. Ezt egyelőre felfüggesztették, mivel Tordai a Fővárosi Törvényszéken támadta meg a hatósági bizonyítvány kiadásának megtagadásáról szóló döntést. A következő tárgyalás az ügyben várhatóan áprilisban lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések