A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több magas rangú orosz tisztet is kirúghatott Putyin


Rusztam Muradov vezérezredes elbocsátásának oka például a nagy veszteség lehet, amit az oroszok Vuhledar városánál szenvedtek el.


Egy ismert orosz katonai blogger azt állította, hogy Vlagyimir Putyin április 20-án aláírt egy rendeletet, amely egy sor katonai változtatást vezetett be. Ezek között szerepelt a keleti katonai körzet parancsnokának, Rusztam Muradov vezérezredesnek a menesztése – számolt be a Sky News, és nyomán az Index.

A blogger szerint a tábornok kirúgásának oka Vuhledar januári ostroma, amely végül sikerrel zárult ugyan, de rengeteg áldozatot követelt orosz részről.

Emellett szóban forgó rendelet állítólag a Nyugati Katonai Körzet korábbi parancsnokát, Alekszandr Zsuravljov vezérezredest is nyugdíjaztatta.

A blogger állításai összecsengenek a Kreml jelentésével, miszerint április 19-én Putyin elbocsátotta Szergej Avakjansz a csendes-óceáni flottaparancsnok admirálisát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések