A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tarlós: Olyan még a világon nem volt, hogy következmények nélkül marad egy főváros csődbevitele


A volt főpolgármester úgy fogalmaz, sosem Karácsony a hibás, hiszen mindig másra mutogat.

Tarlós István volt főpolgármester a Pesti Srácoknak nyilatkozott annak apropóján, hogy Karácsony Gergely sajtótájékoztatót tartott a főváros anyagi helyzetéről és bejelentette, Budapest csődbe ment. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint a kormány 148 milliárdot vett el Budapesttől, ez okozza a nehézségeket. Tarlós István lapnak kifejtette, Karácsony Gergelynek vagy külső nyomásra, vagy talán magától is

az a kommunikációs technikája, hogy bármi történik, ami kedvezőtlen, azonnal valakire rámutat,

mindenki lehet hibás, csak a jelenlegi városvezetés nem.

Több, mint 200 milliárd forint tartalékkal vette át Karácsony Tarlós Istvántól a vezetést

Kiss Ambrus reagált arra a kérdésre, hogy mi is lett ezzel a hatalmas összeggel: „Nagyon egyszerű, 144 milliárdot Varga Mihálynál kell keresni, hiszen ennyi pénzt szedett ki 2020-21-22-ben az iparűzési adó kapcsán a főváros pénzéből, és ennyi pénzt vont el többletként.”

Tarlós István a lapnak szerint észrevehető, hogy a jelenlegi városvezetés a tényeket tetszése szerint csoportosítja, hogy a tényeket sokféleképpen lehet csoportosítani. Tarlós István kiemelte, a szolidaritási adó mértékét az állami támogatással hasonlítják össze, közben pedig mélyen hallgatnak két vitathatatlan tényről. Az egyik, hogy ők

otthagytak több, mint 200 milliárd tartalékot. A másik, hogy az iparűzési adó bevétele a fővárosnak 2019 óta 107 milliárd forinttal növekedett.

El kell számolnia a fővárosnak, amennyiben csődöt jelentenek

Tarlós István kiemelte: az önkormányzati törvény előírja, hogy nem kötelező feladatokra csak akkor fordíthatnak forrásokat a Fővárosi Önkormányzat is, hogyha a kötelező feladatellátás fedezete biztosítva van. Amennyiben csődbe jut az önkormányzat, írják, akkor azonnal meg fogják nézni a ciklusuk elejétől kezdve, hogy mennyi pénzt és milyen nem kötelező feladatokra költöttek el és fizettek ki úgy, hogy közben nem volt biztosított a kötelező feladatellátás.

Hozzátette,

ezek nagyon komoly dolgok,

és most meg lehet tenni, hogy ilyen kommunikációs haszonszerzési céllal ezekről nem beszélnek, lehet ettől rövid távon politikai hasznot remélni, mert nyilván az ellenzéki média meghatározott része be fog állni e mögé, és úgy interpretálja, ahogy nekik a legkedvezőbb, írja a Pesti Srácok. Tarlós szerint ugyan az ellenzéki média egy része készségesen asszisztál, hosszú távon ez a technika nem tartható,

mert olyan még a világon nem volt, hogy egy csődbe került önkormányzat vezetése az teljesen intakt tudna maradni az eset szempontjából.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések