A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sokallja az ukrán menekülteknek járó támogatást egy belga politikus


Úgy látja Belgium nem engedheti meg magának ezt a hatalmas segélyt 

Az N-VA flamand nacionalista párt politikusa, Theo Francken elítélte a belga állam által az ukrán menekülteknek nyújtott pénzügyi támogatás összegét, és felszólította a szövetségi kormányt, hogy tegyen többet annak érdekében, hogy a Belgiumban menedékjogot kapott személyek dolgozzanak és eltartsák saját magukat – írja a The Brussels Times cikke alapján a Mandíner.

„Több mint egy évvel a háború kitörése után továbbra is erkölcsi felelősségünk, hogy befogadjuk az ukránokat, főként nőket, akiknek férjei a mi szabadságunkért is harcolnak – mondta Theo Francken. – Az viszont nem normális, hogy mennyi pénzt kapnak ezek a menekültek” – tette hozzá.

Kifejtette, hogy a segélyek által több ukrán család havi 3–4 ezer euróhoz is hozzájut, ami bőven több, mint elég a megélhetéshez. Hozzátette, a szomszédos országokban sokkal kevesebbel segítik őket – írta meg a Mandíner.

Csaknem 70 ezer ukrán kért ideiglenes védelmet Belgiumban azóta, hogy Oroszország tavaly februárban elindította teljeskörű invázióját. A menedékkérők túlnyomó többsége nő és gyermek. Francken szerint a legfontosabb, hogy ezeknek a menekülteknek segítsenek munkát találni.

„Lengyelországban például ezek az összegek lényegesen alacsonyabbak, és 10 ukránból majdnem 10 dolgozik – mondta. – Hollandiában 10-ből 8 ez az arány. Itthon 10-ből 2-nél tartunk!

Hogyan akarja ösztönözni az embereket, hogy vállaljanak munkát, ha ilyen magas összegeket fizetünk nekik?" – kérdezte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések