A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Romániába költözik a német fegyvergyártó, ahol majd az ukrán fegyverek karbantartását végzik


A Rheinmetall vállalatcsoport komoly bejelentést tett. 

A Rheinmetall Romániában fogja végezni egyebek között az ukrán harcjárművek és önjáró lövegek karbantartását és javítását – ezt vasárnap a német fegyvergyártó vállalatcsoport szóvivője közölte.

„A Rheinmetall gőzerővel dolgozik egy katonai karbantartó és logisztikai központ felépítésén

a NATO-partnerország Románia területén” – ismertette az illetékes, aki szerint az ukrán határ közelében található Szatmárnémeti térségében már el is kezdődtek az építkezési munkálatok.

A központ már áprilisban megkezdheti munkáját,

– írják.

A várakozások szerint „központi szerepet fog játszani az Ukrajnában használt nyugati fegyverrendszerek bevethetőségének fenntartásában, biztosítva logisztikai ellátásukat”. Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója hangsúlyozta, a vállalat „egyik központi törekvése, hogy a NATO-haderőnek és Ukrajnának a lehető legjobb támogatást nyújtsa ebben a kritikus helyzetben”.

A VG hozzáteszi: a létesítmény egyebek között alkalmas lesz önjáró lövegek, német Leopard, brit Challenger páncélosok, Marder, Fuchs gyalogsági harcjárművek és katonai teherautók szervizelésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések